Hobbies  

Computer

    De grootste hobby (en beroep) is computer. Buiten mijn beroep spendeer ik vele uren door achter mijn computer. Ik probeer de evolutie in het computergebruik te volgen. Mijn persoonlijk computerpark bestaande uit enkele computers voor dagelijks gebruik worden regelmatig up-to-date gehouden. Sinds 1989 heb ik mijn eerste stappen gezet in het assembleren van computers en sindsdien heb ik steeds deze computers eigenhandig verbouwd.

Muziek                                                                                                        

    Mijn tweede grote passie is muziek. Vanaf mijn 6 jaar ben ik reeds muzikant.  Reeds vanaf 8 jarige leeftijd heb ik volledige cursus notenleer gevolgd. Daarbuiten heb ik deelgenomen aan het bespelen van verschillende instrumenten. De instrumenten die ik bespeelde: Orgel, piano, synthesizer, keyboard, Tuba, bugel en trompet. Buiten het bespelen van instrumenten heb ik me nu verdiept op de combinatie muziek en computer. Daardoor ben ik ook begonnen met het componeren van midi-files. Reeds vanaf 1990 ben ik met deze hobby begonnen. Buiten het actief bespelen van instrumenten was ik een 13tal jaar technieker/presentator bij (Web) Radio Milo voormalig 103.1 FM te Mol Millegem.   Sinds voorjaar 2013 speel ik terug actief stage piano/keyboard in de groep 'Go-For-Hit'.

Fidonet/Internet

    Vroeger was  ik (2:292/401.110) in het fidonet.  Regelmatig poll-de ik mijn post en las aandachtig de berichtjes. Af en toe komen we nog samen (ex Point-vergaderingen PV's) waar we dan een glas drinken en lullen over de meest (nuttige) onderwerpen. Buiten het lezen van post,ben ik sinds juni '98 de oprichter van XVDW, wat staat voor Kwis Van De Week.  Elke week zoek ik ijverig naar muziek fragmenten waarvan de deelnemers dan de titel en uitvoerder moeten raden.

    Buiten een fidonetter ben ik ook een internetter. Ik surf regelmatig verschillende sites af op zoek naar nuttige informatie. Regelmatig kun je me ook tegenkomen in IRC chatboxen. Ik vind persoonlijk dat internet een verruiming is van je computer. Ik beschouw internet als één grote encyclopedie. Ik ontwerp ook graag internet-sites. Mijn favoriete webdesigningssoftware is frontpage.

Oude Computers

    Waar ik de laatste tijd me ook in verdiep, is het verzamelen en onderhouden van oude computers. Ik ben nu volop bezig mijn collectie Apple uit te breiden.  Ik heb reeds een Apple III en een Macintosch SE. Bij deze reeks zoek ik nog een Apple II en een Machintosch (de originele). Bij mijn reeks IBM heb ik reeds een originele Personal Computer XT. Van PS/2 heb ik de 8530, 8550 .  In de reeks homecomputers bezit ik de Atari 800xl, Commodore 16.

Strips

    Wat ik ook graag doe is het lezen en verzamelen van stripalbums.  Ik bezit de volledige reeks van Suske & Wiske, Jommeke, Piet pienter & Bert bibber, Luc Orient, Kuifje, Kiekeboe (de kiekeboes) en de kampioenen.  Ik ga ook later mijn reeks van Nero vervolledigen.   

Biljart/tennis/darts

    Een andere hobby is biljart.  Ik speel graag een partijtje Snooker, pool of drieband. Naast biljart speel ik ook graag darts. Een laatste hobby is tennis. Vanwege tijdsgebrek beoefen ik deze laatste hobby's wel niet meer zo frequent.